dilluns, 6 de març del 2017

Exploració


INSTRUMENTAL PER A L’EXPLORACIÓ

  • Pinces portacotonos: són unes pinces de prensió digital, d’acer inoxidable, format per un mànec actiu estriat per aconseguir major retenció, i puntes llises i dentades en els seus extrems. Són flexibles i precises.  La seva funció és la de subjectar i transportar objectes i/o material cap a l’interior o el exterior de la cavitat bucal.
  • Sonda d’exploració: instrument bàsic per a l’exploració oral, fabricada d’acer inoxidable, i formada per un mànec amb superfície llisa o rugosa i extrems afilats i prims. Aquestes sondes poden ser d’extrem simple o doble. La seva funció és examinar les dents mitjançant la palpació, en busca d’algun element patològic o anòmala, principalment càries i càlcul.
  • Mirall d’exploració: serveix per a l’exploració intraoral, permet la visió en zones compromeses i millora la il·luminació d’altres zones en reflectir la llum de l’equip. També serveix per separar i protegir els teixits bucals. Pot ser de plàstic d’un sol ús o d’acer inoxidable, en què la part activa va cargolada sobre el mànec. Proporciona una visió indirecte de la cavitat bucal per a poder realitzar un correcte diagnòstic i permetre la separació dels llavis, les galtes i la llengua per una correcte exploració i el posterior tractament.


  •       Sonda periodontal: Instrument bàsic per a l’exploració oral. La més coneguda és la sonda de l’OMS, fabricada en acer inoxidable, i formada per un mànec amb superfície llisa o rugosa i l’extrem afilat i prim. El seu extrem és arrodonit en la punta i està marcada cada 3 mm amb un codi de colors (negre i gris), que en permet una fàcil visualització.
    També existeixen sondes electròniques, que transmeten la informació directament a la fitxa informatitzada del pacient.
    La seva funció és la d’examinar el solc gingival en busca de sagnat, hemorràgia, càlcul o bosses periodontals. Pot utilitzar-se  també per al diagnòstic de la càries dental.
Resultado de imagen de • Sonda periodontal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada